Pikniki „Żyj zdrowo na sportowo”

Aktualne wydarzenia

wkrótce

Archiwalne wydarzenia

Pikniki „Żyj zdrowo na sportowo” to pikniki sportowo-rodzinne, których celem jest przybliżenie różnych dyscyplin sportowych oraz aktywności sportowej i korzyści, jakie z niej płyną. Koszykówka, badminton, piłka nożna, tenis stołowy to tylko niektóre z dyscyplin, które będzie można poznać. Każda dyscyplina będzie miała swojego instruktora, który będzie prowadził aktywności.

Poza aspektami czysto sportowymi na uczestników pikników czeka szereg innych atrakcji. Dmuchańce, malowanie buziek, kolorowe warkoczyki, tatuaże z brokatu, zwierzątka z balonów, gry wielkoformatowe i inne. Do dyspozycji będą także dietetycy i fizjoterapeuci, którzy będą prowadzili konsultacje dla zainteresowanych osób.

Celem nadrzędnym tych wydarzeń będzie historyczna i kulturowa edukacja dzieci i młodzieży, które będą w tych piknikach uczestniczyć. Uczestnicy będą mogli zapoznać się z wystawą o polskich olimpijczykach w walce o niepodległość, która przybliży los wybitnych sportowców w trudnych dla losów Polski czasach.