W grudniu 2019 roku rozpoczęliśmy w ramach działań Fundacji Sport To Connect projekt upowszechniający koszykówkę dla każdego-  Trybański Basketball Academy. To miejsce gdzie prowadzone są treningi zarówno dla dzieci, młodzieży jak i dorosłych. Nie istnieje dla nas słowo 'ograniczenia’. Ćwiczą z nami początkujący koszykarze od 7 lat, a najstarszy uczestnik zajęć dla dorosłych ma 60 lat. Dla nas liczy się uczestnictwo, zaangażowanie i spotkanie na koszykarskim boisku uśmiechniętych i inspirujących ludzi.

Całość projektu Trybański Basketball Academy jest realizowana w najnowocześniejszym obiekcie na Mazowszu, w MCER, w Markach przy ul. Wspólnej 40.

Trenerem Akademii jest Miłosz Warecki, pasjonat koszykówki z którą związany jest przez ponad 15 lat. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego im. Józefa Piłsudskiego w Warszawie. W latach 2014-2018 związany z Legią Warszawa. W sztabie szkoleniowym, pierwszego zespołu, pełnił funkcję asystenta trenera odpowiadając przede wszystkim za skauting, analizę taktyczną gry przeciwników i przygotowywanie zespołu pod kątem drużyn przeciwnych.

Podczas tego semestru dzieci miały zajęcia z ekspertami m.in Katarzyną Dydek, Małgorzatą Trybańską- Strońską oraz z Cezarym Trybańskim, założycielem fundacji Sport To Connect oraz pierwszym, polskim zawodników grającym w NBA.

Ta sportowa podróż niesie za sobą nie tylko poprawę kondycji fizycznej, pobudzanie świadomości w zakresie znaczenia „zdrowego trybu życia”, wdrażanie do uprawiania czynnego wypoczynku ale i promowanie prozdrowotnych, społecznych, wychowawczych i edukacyjnych wartości sportu, wiary we własne siły oraz w realizację marzeń.

Treningi zarówno dla dzieci jak i dorosłych wrócą do nas już we wrześniu. Zapisz się już dziś ! zapisy@fundacjatrybanskiego.pl.

Obserwujcie również nasz profil na #insta aby być na bierząco ze wszystkimi aktualnościami ➡  https://tiny.pl/7cf4l

Więcej o treningach dowiesz się w zakładce AKADEMIA >>