Trybański Basket cup

Zapraszamy wszystkie chętne dzieci w wieku 12 lat i młodsze do udziału w turnieju Trybański Basket Cup. W turnieju przewidziano udział 8 drużyn z czego każda, może się składać od 10 do 15 zawodników. W skład zespołu mogą wchodzić zarówno chłopcy jaki i dziewczynki. Przebieg rywalizacji będzie nadzorować sędzia główny, a zawody zostaną rozegrane według przepisów gry dla kategorii U12.

Rozpoczynamy od tzw. fazy grupowej, gdzie drużyny podzielimy na 2 grupy po 4 zespoły. Na tym etapie turnieju obowiązuje system „każdy gra z każdym”. Do fazy pucharowej awansują dwie najlepsze drużyny z każdej z grup. Pary półfinałowe utworzą: zwycięzca grupy A z drugim zespołem grupy B oraz zwycięzca grupy B z drugim zespołem grupy A. Zwycięzcy półfinałów awansują do finału, a przegrani zagrają finał pocieszenia. Niezależnie od wyników sportowych, liczy się przede wszystkim dobra zabawa i rywalizacja w duchu fair play.

Po zakończeniu turnieju podczas uroczystej ceremonii dekoracji rozdamy nagrody dla najlepszych zespołów oraz zawodników. Jednym z wręczających pamiątkowe gadżety będzie sam Cezary Trybański! Będzie to również okazja do zrobienia sobie pamiątkowych zdjęć i zdobycie autografu. Jak to mówią, nieobecni tracą, więc nie może Was tam zabraknąć!.

Najbliższe wydarzenie

Kiedy?